„Családi nap” a Jázminban

Reméljük egy hagyomány születése

Szombaton, június 9-én - szülői munkaközösségi ötlet alapján - rendeztük meg először Családi napunkat. Nem titok, hogy hagyományt szeretnénk teremteni

Az ötlet megszületésekor olyan programot álmodtunk meg, amikor gyerek-szülő-tanár együtt tölti egy napját, kis főzéssel, evés-ivással, mellette  sport, illetve kézműves programok kipróbálásával jól szórakozik. A szórakozáson kívül  az együtt töltött idő segít jobban megismerni egymást, amire a hétköznapi rohanásban tudjuk nincs mindig elég figyelem. Pedig jobban működnek a dolgok, ha ismerjük a másikat, könnyebb megszólítani egymást ismerősként, könnyebben intéződnek ügyes-bajos dolgaink is. Sőt, a kapcsolatok által észrevétlenül kialakul még valami, a  KÖZÖSSÉG. Mi szombaton, ott, a Jázmin udvarán jó közösség voltunk.

Minden osztály saját séffel állt elő, készült a paprikás krumpli, mindenki segédkezett. Közben a gyerekek ugrálóváraztak, agyagoztak, nemezeltek, táncoltak, interaktív játékokat próbáltak ki, na meg vattacukrot és fagyit ettek…egyet-kettőt… A felnőttek építették a szél elleni védőbástyákat, hogy ne aludjon ki a gáz a főzéshez. Védekezni kellett az eső támadása ellen is. Közben körbe kellett nézni, hogy kinek-hogyan áll a főzése, teríteni, gyerekek után rohangálni („Most már tényleg ne egyél több vattacukrot!!”). Sportszerűen fogadták a zsűri döntését a paprikáskrumpli kérdésében, jókedvvel és sok nevetéssel telt a nap. Úgy érezzük sikerült az, amit elterveztünk. Picit az idő jobban mellénk állhatott volna, de ez apróság. Néhány tapasztalatot szereztünk a lebonyolítással kapcsolatban, amit reméljük jövőre módunk lesz a következő Családi napon hasznosítani!

A családi napról készült képek az albumban megtekinthetők.