Biztonságos Iskola projekthét

Iskolánk október 23-27-i héten rendezte meg a Biztonságos Iskola projekthetet

Célul tűztük ki, hogy diákjaink megismerkedjenek az iskolás korosztályt érintő veszélyhelyzetekkel, baleseti forrásokkal. Ebben segített bennünket az United Way Magyarország Biztonságos Iskola programja. Az alapítvány a BiztiBusz társasjáték segítségével lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek játékos formában megtanulják a balesetek elkerülésének módjait, megtanuljanak váratlan, veszélyes helyzetekben döntést hozni, felnőttektől segítséget kérni. Az óriás társasjátékkal osztályonként külön-külön, a 2-4. osztályos tanulók ismerkedtek meg, ahol saját maguk „élő bábuként” oldhatták meg egyénileg vagy csapatukkal a különböző veszélyhelyzetekhez kapcsolódó feladatokat. Vidáman, új ismeretek szerzésével telt el a közel 2 órás játék. Diákjaink várják a 2. félévi folytatást.

A programhét keretében rajzversenyt is hirdettünk: „Veszélyhelyzetek az iskolában” címmel. Rengeteg ötletes rajz érkezett.

 

 

Helyezettek:

1.osztály: Fohner Sára, Szabó Renáta, Bérczes Kinga

2. osztály: Kovács Maja, Poroszlay Boldizsár, Károlyi Viktória

3. osztály: Tóth Gábor, Tamás Olívia, Gazler Luca

4. osztály: Pájka Jázmin, Valla-Sarok Agathe, Boda Zsófia

Szeretnénk ismét köszönetet mondani a Tatai Rendőrkapitányságnak és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, akik munkatársaik előadásával és gépjárműveik bemutatásával még érdekesebbé tették a programokat.

Jövőre folytatjuk a projektet.

 

                Cséby Józsefné                                                Kőváriné Boros Csilla