Talentum képzőművészeti pályázat

Szerző: Kálmánné Kamenyiczki Anikó


KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

Angol Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium

a 2016-2017-es tanévben is megrendezte hagyományos képzőművészeti pályázatát.

Az idei téma:

TÍZ

„Rajzolhatsz sokféle dolgot. 10 állatot...madarat, emlőst, kitalált lényeket. 10 szál gyertyát egy tortán, a 10 ujjadat a kezeden, 10 gyümölcsöt egy csendéletben, 10 szál gyönyörű virágot egy vázába... De elindulhatsz más irányba is. Készíthetsz Biblia illusztrációt, vagy képregényt 10 képkockából, használhatsz 10 színt, 10 különböző anyagot. Fotózz egy mozdulatsort 10 képkockából, vagy éppen rajzoljatok 10-en. S lehetne sorolni tovább...” – állt a kiírásban.

Iskolánkból 1., 3. és 4. évfolyamosok 16 alkotását küldtük be.

A díjkiosztó ünnepség 2016. december 8-án 15.00 órakor kezdődött a Magyary Zoltán Művelődési Központban. A TALENTUM iskola gimnazistái érdekes kisfilmen mutatták be, mit jelent számukra a: TÍZ. Ezt követően a színpadot az artisták csoportja népesítette be, még a levegőben is. Káprázatos műsorukat a közönség lélegzet visszafojtva figyelte, majd vastapssal jutalmazta.

 Aztán elkezdődött a díjazás korosztályonként. 1. évfolyamon Judea-Farkas Anna 3. helyezést ért el. A 4. évfolyamon 1.helyezett Bodor Boglárka és Hajék Zita közös rajza, 2. helyezett Szelőczei Csongor alkotása, különdíjas: Bunkhardt Dominik.

Gratulálunk minden alkotónak! Örülünk a JÁZMINOS sikereknek!