Jázmin bál

Szerző: Jeneiné Pápa Bernadett

Sok éve hagyományosan megrendezzük a Jázmin bált, mely kezdeményezés az iskolánkat támogatni akaró jelenlegi és volt diákjaink szüleinek ötlete alapján indult. Nemes, jobbító szándékú törekvés, mely során a báli bevételek egy részét iskolánknak ajánlják fel, meghatározott, a gyerekek mindennapjait jobbító tárgyi dolgok megvételére. Több éve interaktív táblák vásárlására fordítjuk ezt a pénzt, illetve tavaly még az év végi jutalomkönyvek számát tudtuk így a szükségesre emelni. Idei törekvésünk szintén egy interaktív tábla vásárlására irányul, lassan így minden teremben lesz a gyerekek tanítását színesebbé tevő, modern eszköz.

Azért a jótékonykodáson kívül természetesen „igazi” bálról van szó, finom vacsorával, zenével, tánccal, szórakozással. Idén sem volt ez másként. A Cocoon Étteremben- a visszajelzések szerint is- mindenki bőségesen vacsorázhatott, finom ételek közül választhatott a többszemélyes tálakról, majd a süteményekből.

Mindig próbáljuk kisebb előadásokkal színesebbé tenni a báli programot. Idén Csölley Martin, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola második osztályos növendéke énekeket adott elő a magyar népdalkincsek közül, Vivaldi Tito Manlio című oparájából, Schumann egy lírai dalát illetve Mozart egyik legismertebb Figaro Non piúandrai című áriáját. Zongorán kísérte Kaknics Péter, konzervatóriumot végzett egyetemista.

Ezután kezdődött a kora hajnalig tartó tánc és szórakozás. A zenét DJ Marák szolgáltatta idén is, aki ismét mindenkit a táncparkettre vonzott zenéjével. Szünetet csak a tombola sorsolása jelentett.

Iskolánk egész kollektívája nevében nagyon köszönjük a támogató szülői hátteret: a báli részvételt, a támogatói jegy vásárlást, a rengeteg tombolai felajánlást!!!