JUBILEUMI GÁLAMŰSOR

Szerző: Kálmánné Kamenyiczki Anikó

50 éve folyik a tanítás a Jázminban. Erre az évfordulóra iskolánk jelenlegi tanulói méltó ünnepléssel emlékeztek. Október 16-án délután zsúfolásig megtelt a Művelődési ház nézőtere szülőkkel, érdeklődőkkel, iskolánk egykori tanítóival.

Tantestületünk aktív, összefogott munkával állította össze a műsort és készítette fel az osztályokat. Az elsősök hagyományos népi vásárok hangulatát idézték fel versekkel, mondókákkal, és „egy nap történetét” adták elő. A másodikosok a Lucázás és a Lakodalmas néphagyományt elevenítették fel. A harmadikosok Cicás mesejátékkal és szülinapi Gyertya-tánccal készültek. Negyedikeseink énekeltek Mary Poppins-szal együtt; eltáncolták, hogy mire képesek Jack Sparrow kapitány vezetésével a Karib tenger kalózai. A Padlás musicalből: A szilvás gombóc és a Varázskönyv énekes, táncos betétdalát adták elő. A jelmezek és díszletek elkészítésében segítségünkre volt a lelkes szülői közösség is.

A Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola több évtizedes együttműködésének köszönhetően a 3. és 4. évfolyamosok néptánc koreográfiával is színpadra léptek.

Majlingerné Vodál Zsuzsanna igazgató szavait idézve az 50 éves évforduló alkalmából azt kívánjuk, hogy ez a városban sajátos helyet elfoglaló iskola még nagyon sokáig működhessen családiasságával, jó szakmai munkájával kivívott hírnevéhez méltóan, mindannyiunk örömére.